Luciafest med Club Dedication

06.10.2014 09:56

Som ni säkert redan har sett så kommer årets Luciafirande ske på Witten tilsammans med Club Dedication.

3 fantastiska band är bokade och vi utlovar ett luciafirande utöver det vanliga.

 

Skraeckoedlan
 
 
Sedan starten 2009 har de unga medlemmarna i Skraeckoedlan gjort djupa fotavtryck i den svenska undergroundscenen.
Det kritikerrosade debutalbumet ”Äppelträdet” släpptes 2011 på Transubstans Records och uppföljaren är planerad till hösten 2014.
Skraeckoedlan bjuder på en buffé av tung fuzzrock med rötterna i Black Sabbath’s 70-tals tung-gung, Weezer’s poppiga 90-talsrefränger och Mastodon’s moderna proggmetal. Kombinera detta med sång på svenska och ett cryptozoologiskt tema och du har en bråkdel till en beskrivning av Skraeckoedlan’s sound. Vi bjuds på en musikalisk rymdresa där riffen och melodierna står i centrum och där den drömska stämningen ständigt gör sig påmind. Bandet har under åren på egen fot gjort över 120 spelningar i Sverige och Europa, även som förband till bland annat Kylesa, Witchcraft och Truckfighters.
Youtube:
Spotify:
 

 

Sideburn
 
Stockholmsbandet SIDEBURN lirar en blandning av klassisk hårdrock/Doom/Blues/Progressiv och en gnutta stoner. Bandets senaste platta kritikerrosade"IV Monument" släpptes i Okt 2012.
Senaste släppet är dock vinyl 7"/Digitalsingeln "Rainbows end/Rocki´n in the free world som släpptes i Juli 2014.
I närmaste framtidsplanerna ligger en Europaturné i Okt och att fortsätta att spela in kommande plattan som beräknas släppas våren 2015.
Spotify:
Tuben:


 

DECIDEAD

DeciDead är ett melodiskt metalband från Kalmar som bildades 2014.
Kärnan av bandet består av medlemmar från Dismal Past. 
Bandet har rykande färska låtar för avlyssning på Youtube.
Decidead bjuder på fartfylld och melodisk hårdrock. I låtar som ”Adrenaline” och ”Letting go” visar dom sin bredd. Snabba, hårda partier blandat med tunga. Spelningen på Club Dedication blir deras andra spelning tillsammans med den nya uppsättningen.
 

Decidead låter såhär:
 https://www.youtube.com/channel/UCNW4LBDtY-1jjbb8A7uWIvA